Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει τα καθήκοντα της βασίλισσας Ελισάβετ

Η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας και η δυσάρεστη είδηση της απώλειας κοντινού της ατόμου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν τα δημοσιεύματα θέλουν τον πρίγκιπα Κάρολο να διστάζει να αναλάβει τον βρετανικό θρόνο από τη βασίλισσα Ελισάβετ, οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν το αντίθετο. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα αντικαταστήσει τη μονάρχη στην τελετή απονομής του βραβείου "Queen Elizabeth Prize for Engineering", μία πολύ σημαντική εκδήλωση για την ίδια τη βασίλισσα.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία της βασίλισσας από την απονομή δεν έχει να κάνει τόσο με την κατάσταση της υγείας της, όσο με τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της καλύτερης φίλης της, Πιο αναλυτικά, η Ann Fortune Fitzroy, δούκισσα του Grafton, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών, μία εξίσου επώδυνη απώλεια για τη μονάρχη, η οποία πριν από λίγους μήνες αποχαιρέτησε για πάντα τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο. 

Όπως επιβεβαίωσε και ο οίκος Clarence, ο πρίγκιπας Κάρολος θα εμφανιστεί στο Παλάτι του St. James, όπου θα λάβει χώρα η εκδήλωση για να αντικαταστήσει τη βασίλισσα και να απονείμει το βραβείο στους νικητές. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ένας από τους 4 συμβούλους του κράτους που έχουν οριστεί για να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις της βασίλισσας όταν εκείνη αδυνατεί να παραστεί σε κάποιο δημόσιο γεγονός. Πέρα από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, οι άλλοι τρεις που έχουν λάβει αυτή την τιμή είναι οι πρίγκιπες William, Harry και Andrew. Πρόσφατα, είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως ο πρίγκιπας Harry ενδέχεται να αντικατασταθεί, από τη στιγμή που δεν ανήκει πλέον στη βασιλική οικογένεια ως ενεργό μέλος, και μάλιστα από τη Lady Louise, την εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία είναι κόρη του πρίγκιπα Edward. 

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση, ο πρίγκιπας Κάρολος θα παρουσιάσει το βραβείο στους Isamu Akasaki, Shuji Nakamura, Nick Holonyak Jr, M. George Craford και Russell Dupuis, οι οποίοι δημιούργησαν LED φωτισμό στην πολυτελή αίθουσα υποδοχής της βασιλικής κατοικίας. Το ετήσιο βραβείο των 500.000 λιρών δόθηκε για πρώτη φορά το 2013, με σκοπό να αναγνωριστούν τα ρηξικέλευθα τεχνικά επιτεύγματα που ωφελούν την ανθρωπότητα αλλά και να εμπνεύσουν νέα μυαλά να ασχοληθούν με τον τομέα της μηχανικής ως επιλογή στην καριέρα τους.

Διαβάστε Επίσης