Το τρυφερό σχόλιο της Καμίλα για τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο

Η δούκισσα της Κορνουάλης επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του βασιλικού ζευγαριού, όταν αναλάβει τον βρετανικό θρόνο στο πλευρό του πρίγκιπα Καρόλου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή τα 75α γενέθλιά της, η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, παραβρέθηκε σε μία εκδήλωση του περιοδικού The Oldie- το οποίο είχε απονείμει πέρσι ένα βραβείο στη βασίλισσα Ελισάβετ, που με χιούμορ η ίδια είχε απορρίψει - δηλώνοντας τον ενθουσιασμό της.

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα, η ίδια μίλησε για την ηλικία της αλλά και το πόσο θαυμάζει τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο, από τους οποίους παραδειγματίζεται για τη στάση της. "Μπορεί να μην το πιστεύετε, όμως προσπαθώ στην πραγματικότητα να κρύψω το γεγονός πως έφτασα τα τρία τέταρτα του αιώνα και όπως βλέπετε, απέτυχα παταγωδώς", είπε περιπαικτικά.

Από την άλλη, ήθελε να υπογραμμίζει τη σημασία της χρονιάς, στην οποία γεννήθηκε, όπου έγιναν τόσα πολλά κοσμοϊστορικά γεγονότα. "Ξέρω πως κάποιοι από εσάς ήσασταν εδώ γύρω το 1947 - που παρεμπιπτόντως ήταν μια vintage χρονιά για το κρασί", δήλωσε, προσθέτοντας πως επίσης την ίδια χρονιά έγινε η υποχρεωτική φοίτηση μέχρι τα 15 και το πανεπιστήμιο του Cambridge δέχθηκε γυναίκες φοιτήτριες. Ωστόσο, εκείνο που δεν μπορούσε φυσικά να παραλείψει ήταν ο βασιλικός γάμος της πεθεράς της, βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο, τους οποίους αποκάλεσε δύο σπουδαίους ανθρώπους στην ιστορία της χώρας. 

Βασίλισσα Ελισάβετ γάμος

Όπως εξήγησε, "η φιλοσοφία του δούκα του Εδιμβούργου ήταν ξεκάθαρη: "Να κοιτάς ψηλά, να προσέχεις, να λες λιγότερα, να κάνεις περισσότερα και να συνεχίζεις τη δουλειά. Αυτό είναι που σκοπεύω να κάνω. Και εκείνος αλλά και η Αυτού Μεγαλειότης πάντα ήταν η βάση του τι σημαίνει πραγματικά το 'να συνεχίζεις τη δουλειά'  και μία έμπνευση για όλους εμάς εδώ να κάνουμε το ίδιο, όποια κι αν είναι η ηλικία μας", σημείωσε στον λόγο της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε πως δίνει την έγκρισή της, η Καμίλα να λάβει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, παρά το γεγονός πως στον γάμο της δούκισσας της Κορνουάλης και του πρίγκιπα Καρόλου είχε συμφωνηθεί πως θα παρέμενε πριγκιπική σύζυγος, ώστε ο κόσμος να μην εξαγριωθεί δεδομένης της αγάπης του για την πριγκίπισσα Diana.

Διαβάστε Επίσης