Mom Jeans | 10 celebrity – approved τρόποι να τα φορέσετε

Οι celebrities μας δίνουν ιδέες για στιλάτα outfits με mom jeans.

Ένα από τα δημοφιλή jeans της γυναικείας γκαρνταρόμπας είναι αναμφίβολα τα mom jeans. To denim παντελόνι που πήρε το όνομά του από τα όχι και τόσο κολακευτικά φαρδιά jeans που φορούσαν οι μαμάδες στις δεκαετίες των '80s και '90s, έχει πλέον εξελιχθεί σε staple της γυναικείας γκαρνταρόμπας, έχει αναβαθμιστεί σε ύφος και έχει γίνει βασικός "παίκτης" σε κομψά street style outfits.

Όμως, τι ακριβώς αποκαλούμε mon jeans; Πρόκειται για το τζιν που έχει τα εξής χαρακτηριστικά: είναι ψηλόμεσο και φαρδύ κυρίως στους γοφούς (το ύφασμα στενεύει καθώς κατεβαίνει προς τους αστραγάλους), και μάλιστα θεωρείται ότι κολακεύει ιδιαίτερα τις γυναικείες καμπύλες, ενώ γενικά κρίνεται ως ένα πολύ άνετο παντελόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως must, επομένως, για τις εμφανίσεις σας, μπορείτε να αναζητήσετε μία τεράστια ποικιλία από updated σχέδια ή μπορείτε και να ανατρέξετε σε vintage καταστήματα για να βρείτε τις original φόρμες. Το συγκεκριμένο τζιν σας δίνει, μάλιστα, τη δυνατότητα για άπειρους στιλιστικούς συνδυασμούς αφού μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά τόσο σε casual όσο και πιο formal outfits. Μπορείτε άνετα, επίσης, να αξιοποιήσετε το mom jeans, που αποπνέει την αισθητική μίας άλλης εποχής, για να κάνετε συνδυασμούς με τις τάσεις του σήμερα και να δημιουργήσετε  fashion - forward looks για όλη την ημέρα.

Οι παρακάτω 8 celebrities μέσα από εμφανίσεις του τότε και του σήμερα έρχονται να χαρίσουν έμπνευση για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φορέσετε ένα mom jeans και να δείχνετε ανεπιτήδευτα κομψές.

Get the style 

Με blazer & chunky loafers

Με blazer & chunky loafers

H Bella Hadid έχει συνδυάσει το mom jeans της μ' ένα oversized polished blazer, ζιβάγκο και chunky loafers - που είναι φέτος hot τάση. 

Με suede σακάκι & ζώνη

Με suede σακάκι & ζώνη

Η Cindy Crawford καταφεύγει σε πολύ basic κομμάτια - ένα suede σακάκι, ένα μαύρο T-shirt και φαρδιά ζώνη στη μέση - για να πετύχει ένα εξαιρετικό laid-back look. 

Με blazer & cowboy boots

Με blazer & cowboy boots

Πάντα μπροστά από την εποχή της, η Πριγκίπισσα Diana συνδυάσε το τζιν της μ' ένα κομψό και χαλάρό blazer, μία φούτερ μπλούζα και ένα ζευγάρι cowboy boots - που φέτος επιστρέφουν στη μόδα-, ενώ ολοκληρωσε το σύνολό της μ' ένα baseball hat. 

Με γούνινο παλτό

Με γούνινο παλτό

Αν επιλέξετε να κάνετε statement ή αν θέλετε να δώσετε μία πιο lavish πινελιά στο look σας, φορέστε το jeans σας με ένα γούνινο παλτό όπως η Rihanna.

Με ζακέτα & ζιβάγκο

Με ζακέτα & ζιβάγκο

Μια πιο κλασική επιλογή είναι αυτή που έκανε η Selena Gomez, που συνδυάζει ένα αμάνικο ζιβάγκο τοπ, μία ζακέτα κι ένα ζευγάρι άνετα loafers. 

Denim on Denim

Denim on Denim

Συνδυάστε το jeans σας με denim πουκάμισο όπως η Kendall Jenner και ολοκληρώστε το outfit σας με την απόλυτη ρετρό πινελιά: ένα μεταξωτό μαντήλι δεμένο στο κεφάλι. 

Με γυαλιστερό τοπ & σανδάλια

Με γυαλιστερό τοπ & σανδάλια

Η Zoë Kravitz θέλησε να φορέσει το τζιν της σε μια βραδινή περίσταση και η εμφάνισή της βασίστηκε σ' ένα γυαλιστερό crop top κι ένα ζευγάρι κομψά πέδιλα. 

Με μακρύ παλτό & πουκάμισο

Με μακρύ παλτό & πουκάμισο

Το μοντέλο Liya Kebede σε μία πιο μίνιμαλ σικ προσέγγιση σε look. Συνδύασε το mom jeans της μ' ένα λευκό T-shirt πάνω από το οποίο έχει φορέσει ένα ριγέ πουκάμισο και ολοκλήρωσε μ' ένα tailored μακρύ παλτό και ένα ζευγάρι combat boots.